• ONTDEKBOERDERIJ
  Ontdek hoe voedsel groeit en bloeit

Wat vind jij op de Snoertseplak?

De Snoertseplak symboliseert verandering en stimuleert het veranderproces: er groeit en bloeit iets moois voor iedereen! Bijvoorbeeld kennis en innovatie voor ondernemers in de agrarische ideeënfabriek. En natuurrijke, vindingrijke en zorgrijke zaken voor onze jonge en oudere bezoekers en vrijwilligers in en rondom de ontdekboerderij

Als bezoeker onderga je een ware ontdekkingsreis op de Snoertseplak. Zo zie, voel en proef je waar jouw voedsel vandaan komt. En je maakt kennis met nieuwe vormen van landbouw, veeteelt, zorg en samenwerking. Op de Snoertseplak vind je bijvoorbeeld:

 • een zorgvuldig samengesteld voedselbos;
 • een innovatiecentrum  waar mensen kennis halen, delen, elkaar uitdagen, inspireren en motiveren;
 • buitengewone teeltvormen (rijst, lupine, lisdodde en andere natte teeltvormen);
 • experimentele vormen van veeteelt (vrije vleesvarkens die buiten rondscharrelen);
 • een tuin vol bijzondere groenten;
 • een boerderijwinkel waar je onze producten en natuurlijke producten van bedrijven uit de Peelregio koopt;
 • nieuwe vormen van dagbesteding die zorg, rust en ruimte vinden;
 • een huiskamercafé waar je burgers (toeristen) en boeren ontmoet;
 • een heerlijke en eerlijke plek om te onthaasten en te ontspannen.

Ontdekboerderij voor iedereen!

Laat je kennis groeien en nieuwe contacten opbloeien tijdens een van onze informatieve, creatieve en innovatieve bijeenkomsten en workshops. Daar ontmoet je nieuwe mensen en doe je altijd wel nieuwe ideeën op. Ongeacht of die een zakelijk, organisatorisch, agrarisch, zorgzaam, sportief, gezond, creatief of ander thema hebben.

Ben je benieuwd welke activiteit het beste bij jou, je organisatie of binnen je team past? Raadpleeg onze evenementenkalender en kom naar Liessel! Ontdek hoe jij je kennis, vaardigheden, onderneming, je team en/of je persoonlijkheid ontwikkelt en verrijkt in en rondom de ontdekboerderij op de Snoertseplak.

 

Verrijk je kennis & groei

Samen boeren we beter
Iedere zes weken kun je een interactieve themabijeenkomst bijwonen. Elk thema wordt benaderd vanuit vernieuwende invalshoeken. Bijvoorbeeld: nieuwe vormen van zorg, nieuwe vormen van landbouw, nieuwe vormen van (natte) teelt, nieuwe vormen van ondernemen, nieuwe vormen van verbinden en netwerken enzovoorts.

Zie, voel en proef de Snoertseplak
Ontdek en beleef het leven op en rondom de Snoertseplak tijdens een van onze rondleidingen. Hoor, zie, voel en proef hoe jouw voedsel tot stand komt op een plak waar we samen boeren met respect voor mens, dier en milieu.

Verrijk je kennis & groei
Bezoek een van onze creatieve en leerzame workshops die we in samenwerking met boeren en burgers uit de omgeving aanbieden. De thema’s variëren en prikkelen je professionele en persoonlijke ontwikkeling: soms met nieuwe zakelijke invalshoeken, soms met fysieke uitdagingen, soms met creatieve workshops en soms door te koken met natuurlijke ingrediënten van de Snoertseplak.

Vier je vriendschap
Regelmatig staan onze vrienden in het zonnetje. Tijdens een inspirerende en vooral gezellige activiteit. Doe nieuwe vrienden op tijdens het pannenbierfeest, wanneer de vlag in top gaat tijdens de verbouwing. Of tijdens de Nationale Boomfeestdag en ons jaarlijks vriendenevenement waar we samen proosten op onze vriendschap.

Help de Snoertseplak
Combineer een bezoekje met een (vrijwilligers)activiteit en sluit aan bij een van de seizoensgerelateerde evenementen. Waarbij je gezellig een dagje meehelpt op de Snoertseplak. Ervaar hoe we samen beter boeren. Door bijvoorbeeld appels te plukken in ons voedselbos tijdens een landelijke Appelplukdag of door een boompje te planten tijdens een Nationale Boomfeestdag.

Delen? Graag!